Interior Architecture

Birmingham, B18 6NE

+44 (0)756 3552 347

Top

RACKHEATH, NORWICH

An example of what can be achieved from The Virtual Designer service. The job was completed remotely via email and zoom, along with the client providing existing dimensions, photos and videos of the property. The clients were self builders so were happy to undertake much of the work themselves, however wanted a little guidance with the layout without paying high architectural fees.

The brief was to remodel and improve the general flow of the ground floor layout. They wanted to reduce the amount of wasted space around the staircase and create a more intimate ‘cosy’ living room area.They were keen to improve the flow of the hallway, include space for a utility room and were open to options for a new bathroom layout to prevent the toilet being opposite the door. Options 1 and 1A answer the brief in a simple, budget friendly manner, however we wanted to push the boundaries slightly with option 2 and show that by relocating the bathroom and re configuring the redundant space, there was a great opportunity to create an open dining area with lots of natural light.

Location:

Norwich

Date:

July 2020

Category: